28. Min hjertelskede ven

(B.S. Ingemann-Selskabets skriftserie, nr. 8)

Venskabet mellem Ingemann og Blicher – en dialog ved Erik Harbo og Niels Kofoed samt udvalgte digte og 23 breve fra Blicher til Ingemann 1817-1839

Der er bevaret ca. 400 breve i alt fra Blichers hånd. De 23 breve til B.S. Ingemann udgives her tillige med en dialog om venskabet mellem de to digtere, ved formanden for Blicher-Selskabet Erik Harbo, og formanden for B.S. Ingemann-Selskabet, Niels Kofoed. Billedet af Steen Steensen Blicher tegner sig naturligvis tydeligst, da det er hans breve, der er bevaret, men Blichers mange kommentarer om Ingemann og samtiden kaster også lys på B.S. Ingemann.

Lekt√łrudtalelse
Forfatter: Torben Wendelboe Anvendelse/målgruppe/niveau Værket henvender sig til læsere, der har særlig interesse i Ingemann og Blicher, men også mere bredt til læsere med interesse for udviklingen i romantikken og romantismen i dansk litteratur.

Beskrivelse:
Erik Harbo er formand for Blicher-Selskabet, Niels Kofoed for Ingemann-Selskabet, og bogen er et resultat af en dialog, de to havde p√• et m√łde i Ingemann-Selskabet om de 23 bevarede breve fra Blicher til Ingemann i √•rene 1817-39.
Brevene er grundlag for en dialog om udviklingen af de to forfatterskaber i perioden, hvor de begge gik fra en lidt usikker start til deres egentlige mesterskaber og litterære arv, navnlig Blichers prægtige noveller og Ingemanns levende historiske romaner samt for begges vedkommende lyrikken.
Brevene er jo fra Blicher (Ingemanns svar er ikke bevaret), s√• hans portr√¶t st√•r st√¶rkest, men man kan fornemme Ingemann, som han spejles i brevene, s√• forfatterne har gode og pr√¶cise pointer om begge, der ogs√• spejler en udvikling i tiden, s√• der er ganske meget at hente i bogen. Brevene er optrykt, de to’s digte til hinanden ligeledes.
Liste over omtalte personer. Svære og/eller glemte begreber forklares i noter ved hver tekst.

Sammenligning:
Kofoed har tidl. udsendt bl.a. Den ukendte Ingemann, 1996, og Harbo Steen Steensen Blicher og Himmelbjerget, 1999, og den nye udgivelse kan anvendes som disse